Pollen – den optimal näringskällan !

Femiform innehåller en pollenblandning av blompollen, fermenterat pollen och krackat pollen. En naturlig och oprocessad blandning som har visat sig ha mycket hög biologisk tillgänglighet. Det har visat sig att pollenblandningen i Femiform har 50% större upptagningsförmåga än vanlig pollen.

Förutom protein, och aminosyror innehåller bi-pollen också omättade fettsyror, vitaminer, mineraler, spårämnen, enzymer och fermenter. Det har visat sig att bipollen är en så välbalanserad substans att man skulle kunna livnära sig enbart på detta om man tillförde vatten. (Lee foundation för Nutritional Research, Milwaukee, USA)

Dessutom innehåller pollenblandningen rikligt med bioflavonoider och fytoöstrogener. Substanser som harmoniserar de obalanser som uppstår i kroppen under menopaus.

Pollen är också rik på rutin, en viktig antioxidant som skyddar vitaminer och hormoner i ämnesomsättningen. Rutin producerar även quercetin och rutinos i hydrolys och det används i huvudsak till att stärka de kapillära blodkärlen.

  • Pollen 50% 50%
  • Femiform pollenblandning 75% 75%

Pollenallergier

Pollenblandningen i Femiform kommer från biinsammlat pollen, vilket innebär att risken för allergier är väldigt liten. Detta beror på att biet endast samlar pollen från s.k. ”entomogana” växter (växter som befruktas av insekter) och det pollen som utlöser pollenallergier kommer från s.k. ”anemogama” växter (växter vars pollen sprids med vinden).

Självklart måste personer med extrema allergier vara försiktiga.

Vad innehåller Pollen ?

  • 30 % Näringsämnen
  • 30 % Aminosyror
  • 20 % Protein
  • 20 % Vatten

 

Viktiga vitaminer i pollen

Vitamin A

Vitamin B1

Vitamin C

Vitamin E

Vitamin H

Vitamin P